Entrada para

XXII CONCURS INTERNACIONAL DE PIANO VALÈNCIA ITURBI- FINALS

El Premi Iturbi, que organitza la Diputació de València, celebra el XXII Concurs Internacional de Piano de València que es celebrarà entre el 31 de maig i el 10 de juny en el Teatre Principal amb la participació de l'Orquestra de València durant la Final i la Gran Final. El Premi Iturbi, que compta amb la direcció artística de Joaquín Achúcarro, forma part de la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, una associació amb seu a Ginebra que reuneix concursos de països dels cinc continents entre els quals es troben les competicions internacionals de música més prestigioses de tot el món. Així mateix, el Concurs Internacional de Piano de València, és membre de la Fundació Alink-Argerich, la qual reuneix la major part de concursos internacionals de piano de tot el món.

El Premi Iturbi naix al juny de 1981 amb el propòsit de perpetuar la memòria i el llegat del pianista valencià Josep Iturbi, mort el 28 de juny de 1980 a Beverly Hills (Califòrnia), i alhora, s’erigeix en plataforma de suport als nous valors que s’obren pas en el competitiu món del piano, de la mateixa forma que va fer el mestre Iturbi quan va començar la seua carrera.

El Concurs Internacional de Piano de València Iturbi és una competició de caràcter biennal que, després d’un breu recés, va celebrar la vint-i-una edició el 2021. Si aquell concurs va estar marcat per la celebració del 40é aniversari, el 2023 arriba, amb renovada il·lusió, a la XXIIa edició.

La nova etapa del Premi Iturbi està principalment marcada per la incorporació de l’eminent pianista espanyol Joaquín Achúcarro com a nou Director Artístic al desembre de 2019. La també nova Comissió Artística ha dissenyat, amb la seua direcció, un model actualitzat de concurs que centra la seua atenció en la recerca d’aquells aspectes que tenen major importància en la interpretació pianística, per redefinir-ne, en este sentit, les bases i l’esperit que regeixen la competició.

El jurat de la XXIIa edició del Concurs Internacional de Piano de València Iturbi estarà format per Jorge Luis Prats, Josu de Solaun, Catherine d’Argoubet, Barrett Wissman, Didier Schnorhk, Paolo Pinamonti, Menahem Pressler, Edmon Colomer i Ana Guijarro, amb la presidència de Joaquín Achúcarro.

A més, el Concurs Iturbi comptarà amb la important participació de l‘Orquestra de València per als concerts per a piano i orquestra de la Final I i de la Gran Final. L’Orquestra, amb seu al Palau de la Música de València, és una de les agrupacions simfòniques espanyoles més destacades i amb més projecció internacional.